TP TRIMČKOVA POT

Trimčkova pot poteka od avtobusne postaje Kočevje po Podgorski ulici do Dinosa, levo v hrib na Grajsko pot (zelen grajski stolp na beli podlagi), prečkamo dve gozdni cesti, na drugi zapustimo grajsko pot, krenemo v levo po cesti in na ovinku naravnost na vlako, ki nas zopet pripelje na gozdno cesto. Po približno 300 m skrenemo s ceste levo proti vznožju Livoldskega vrha, tu strmo v breg in na razcepu steze levo na razgledišče, od tu dalje na vrh (žig). Pot nadaljujemo po grebenu navzdol v sedlo in desno navzdol do gozdne ceste in po njej do mesta kjer smo se odcepili proti vznožju, tu levo po stezi skozi gozd na vrh Fridrihštajna (žig). Nadaljujemo od grajskega vhoda levo strmo navzdol do gozdne ceste, jo prečkamo in po vlaki v hrib do vrha na Požgani hrib (žig). Tu so lepi razgledi na Kočevsko Reko, Gotenico in Goteniški Snežnik.

Po isti poti se vrnemo nazaj do gozdne ceste  in levo mimo gozdarske koče navzdol do odcepa, levo po vlaki navzgor do razcepa, kjer gremo desno na Mestni vrh (žig). Dalje gremo mimo razgledišča (kovinska tabla), navzdol do gozdne ceste in h koči PD pri Jelenovem studencu (žig). Tu pri koči je center izhodišč za vrsto markiranih planinskih poti v razne smeri. Preostane nam še sestop v Kočevje ali po strmi Kalanovi poti ali po pristopni Grajski poti. Dnevnik, spominska značka, Označena je s knafelčevo markacijo in napisom TP. Lahka pot, primerna za enodnevni družinski pohod.

Povzeto in dopolnjeno po zapisu  mag. Ivana Prezlja iz avgust, 1998